Οφέλη

 

Οφέλη

Τα οφέλη που υπάρχουν με την χρήση των λαμπτήρων LED είναι πολλαπλά τόσο σε οικιακή όσο και σε βιομηχανική χρήση.

 

Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης.

Οι λαμπτήρες LED έχουν εξαιρετικό λόγο απόδοσης προς κατανάλωση σε σχέση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως . Σε εφαρμογές όπως οι φωτισμοί δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, οι φωτεινοί σηματοδότες, οι φωτεινές πινακίδες  σήμανσης ή ενημέρωσης . η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει τα εκπληκτικά νούμερα του 80 με 90%. Αντίστοιχο είναι φυσικά  και το ποσοστό που εξοικονομείται στις οικιακές εφαρμογές με την αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων λαμπτήρων πυρακτώσεως.

 

Μηδενισμός της ακτινοβολίας, μείωση της θερμότητας

Οι λαμπτήρες LED έχουν μηδενική υπεριώδη ακτινοβολία ενώ σημαντική μείωση υπάρχει καις στην εκπομπή θερμότητας αφού η παραγωγή θερμότητας των διόδων εκπομπής φωτός είναι ελάχιστη.

 

Μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή

Η μέση διάρκεια ζωής των διόδων εκπομπής φωτός είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες ώρες λειτουργίας, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τις 100.000 ώρες, πάντα βέβαια σε σχέση με τους περιβαλλοντολογικούς  παράγοντες όπως είναι το περιβάλλον, τα σταθερά φορτία ρεύματος, η θερμότητα στον χώρο κ.α. Σημαντικό είναι επίσης ότι οι λαμπτήρες LED είναι  ιδιαίτερα ανθεκτικοί στους κραδασμούς.

 

Εξοικονόμηση χώρου και καλαισθησία.

Χάριν στο πολύ μικρό τους μέγεθος των LEDs και στην δυνατότητα συνδυασμού πολλαπλών εφαρμογών και διατάξεων οι λαμπτήρες LED μπορούν να συνδυάσουν το μικρό μέγεθος, την υψηλή καλαισθησία με την επιθυμητή απόδοση και φωτεινότητα.

 

Ασφαλής, αθόρυβη και απρόσκοπτη  λειτουργία.

Η χαμηλή τάση τροφοδοσίας των λαμπτήρων LED προσφέρει υψηλή ασφάλεια στην χρήση. Η λειτουργία του είναι αθόρυβη και χωρίς ενοχλητικούς βόμβους. Η συνολική ένταση της φωτεινότητας επέρχεται άμεσα με το κλείσιμο του κυκλώματος , ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης ρυθμιστικών αυξομείωσης της έντασης (dimmers)

 

Δυνατότητα διαφόρων χρωμμάτων.

Αν και η κύρια χρήση εστιάζεται στην δημιουργία λαμπτήρων LED λευκού φωτός, οι λαμπτήρες μπορούν να παράγουν μια πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων χάρη στον συνδυασμό και την ανάμιξη LEDs των βασικών χρωμάτων (RGB – Κόκκινο, πράσινο, μπλε). Μάλιστα μέσω ειδικών ελεγκτών μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές επιλογές χρωμάτων ανάλογα με την διάθεση και την επιθυμία της κάθε περίστασης.

 

 

Δημοσκόπηση

Εσείς τοποθετήσατε λαμπτήρες LED αντί για πυρακτώσεως ή φθορισμού;
 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε για τα καινούργια προϊόντα καθώς και γενικά νέα σχετικά με τη bgeLed.
ερώτηση ασφαλείας: 1 + 1 =
Όνομα:
Email:

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση