Αρχική Εταιρεία Τι αλλάζει
Τι αλλάζει

Η οδηγία που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την παραγωγή λαμπτήρων οικιακής χρήσης έφερε τα πάνω κάτω στην Ευρωπαϊκή αγορά.  Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 όλοι οι λαμπτήρες οικιακής χρήσης που παράγονται για την αγορά της ΕΕ θα πρέπει να πληρούν ορισμένες ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις. Οι μέχρι πρότινος κυρίαρχοι συμβατικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου δεν πληρούν τις απαιτήσεις αυτές και έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή απόσυρση τους από την αγορά, η οποία θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2012.


Σκοπός, η μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.


Ήδη  από το Σεπτέμβριο του 2009 όλοι οι ημιδιαφανείς (γαλακτεροί) λαμπτήρες που κατασκευάζονται και πωλούνται στην ΕΕ πρέπει να είναι ενεργειακής κατηγορίας A. Μόνον οι δίοδοι εκπομπής φωτός (LED) και οι συμπαγείς λαμπτήρες φωτισμού μπορούν να επιτύχουν τόσο  υψηλή ενεργειακή απόδοση. Όλοι οι ενεργοβόροι ημιδιαφανείς λαμπτήρες έχουν ήδη αρχίσει να εξαφανίζονται  από την αγορά και μόνο τα υπάρχοντα αποθέματα συνεχίζουν να μεταπωλούνται.


Όσον αφορά τα υπόλοιπα μη αποδοτικά προϊόντα, όπως οι διαφανείς λαμπτήρες πυρακτώσεως, θα καταργηθούν σταδιακά, βάση ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μέχρι το τέλος του 2012.

 

Δημοσκόπηση

Εσείς τοποθετήσατε λαμπτήρες LED αντί για πυρακτώσεως ή φθορισμού;
 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε για τα καινούργια προϊόντα καθώς και γενικά νέα σχετικά με τη bgeLed.
ερώτηση ασφαλείας: 1 + 1 =
Όνομα:
Email:

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 7 επισκέπτες σε σύνδεση